Thursday, 6 December 2012

Tam-Tam-Tam-Di-Tam


 pattern: #31 Bobbled Tam by Cathy Carron
yarn: Madelinetosh Sport in colour Posy
needles: 3.5mm


Since my first attempt  for a hat this Christmas didn't work out, I had to make another, especially with these infernal temperatures outside. Bobbled tam appeared in Vogue Knitting a couple of years ago in bright avocado green, crunchy yarn. The pattern was really easy, though charts would have made it even better (I'm on team Charts, are you on team Written Instructions?). As the original pattern was for DK, I knitted size L with my Tosh sport... Lovely, lovely yarn. I think I'm going crazy with Tosh. Such wonderful, gentle colours and textures.

Sorry about the quality of the pics, I'm never home when the sun is up so I have to make do with these grainy, fuzzy pictures. Don't look close and just squint your eyes, and voíla! Instant prettyfication!

9 comments :

Milukka said...

Kivan näköinen pipo!

ellie said...

Oi, ihana hattu! Neulon myös Team chartseissa, ne ovat niin paljon helpompia seurata!

Neulisti said...

Mä jo aloin ihmetellä, mihin sun neulemojo on hävinnyt, kun blogiin ei oo tullut uutuuksia kuukauteen. Tosi nätti pipo. Itse oon vielä toistaiksi ollut MadelineToshiton, kun pelkään, että sille tielle lähtiessä palais rahaa aika tehokkaasti... :D Mutta eiköhän tossa vuodenvaihteen jälkeen, kun joululahjat on tehty, päästä vihdoin siihenkin asti. Toivottavasti et nyt sentään tähän asti oo kulkenut ilman pipoa, tuolla on järkyn kylmä!! :D

Heidi said...

Miksihän minulle tuli otsikosta mieleen häämarssi? Tai onhan siinä yksi tam liikaa, kun tarkemmin lukee :D . Anyway, kaunis pipo ja varsin herkkuvärinen. Team Chartsiin kuulun minäkin, ehdottomasti, paitsi mosaiikkia kutoessa. Siinä loikkaan Writtenin leiriin.

berenike said...

Milukka: Kiitos! Ohje oli kyl tosi kiva!

ellie: Kiitos! Jep, mulla on sama, helpompaa ja nopeampaa!

Neulisti: Joudun ikäväkseni sanoa, että mojo on hukkunut kahteen koulutusohjelmaan ja yhteen työpaikkaan, energiat aika nollassa tehä muuta kehittävää ko nukkua ja syödä (jotka tietty itsessään ovat mahtavia harrastuksia) :D Joo, huhuh, oli kyl virhe rakastua Toshiin, ko ei oo sieltä halvimmasta päästä. Mut silti suosittelen pahoille teille :D

Heidi: Ihanaa, joku kuuli saman ko minä :D Sitä mä yritin tavailla, ko on tullu katottua Ti-Ti-nallet lapsena. Kiitos :) ohoh, en oo kokeillu ikinä mosaiikkia kirjoitetuilla! Mut hei sä oot monipuolinen ko pystyt loikkimaan leirien välillä, mulla menee yleensä vaan pasmat sekaisin!

Purnauskis said...

Nätti on kovin! Tuo kuvaongelma tahtoo olla ehkä kaikilla. Kiitos Suomen aurinkotilan eli pimeyden. Kevättä kohti, kevättä kohti.

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
A-L said...

ihanaa nähdä tuo hattumalli neulottuna! olen sitä itekin aina välillä miettinyt että pitäiskö ruveta luomaan silmukoita mutta oikea lanka on aina puuttunut. Tuo on vain niin makee malli. Näyttää tosi hyvältä sulla:-) (pitäiskö käydä omat lankavarastot viel kerta läpi josko sieltä löytyisikin sopiva lanka... hmmm)