Wednesday, 1 August 2012

Just Want to Reblog This Shitstorm

I know this is old news, but it keeps me entertained day after day and makes me smile when see it in different blogs. How USOC got 2 million pairs of (knitted) knickers in a twist, that is. Don't get me wrong, that cease and desist letter should have been formulated just a tad more tactfully, but what really amuses me is the actual force and velocity of the social network storm and the immediate reaction to it. But above all, I find it absolutely comical that these guys have the self-esteem to ask for knitted freebies for the Olympic team (cf. previous link); I mean, most knitters don't knit stuff even for the people they like, let alone for someone who has just called your hobby/lifestyle/profession a degrading dabbling.

My awful morning begins when I realize I 've run out of my favourite strawberry cereals. On the other hand, it might be unnerving to wake up and comprehend that the target group you've just insulted are equipped with sharp needles and garrotte-like cables. (Though one of my fave threats created by this faux-pas was voiced by one knitters who commented in one of the articles I read as follows: the cat food manufacturing sponsors of the Olympic team are going to take a nosedive).

Here's a song to go with everybody's newly acquired knitting badass rep:

3 comments :

Vyyhti said...

Minulta oli mennyt tämä juttu ihan ohi, mutta en voi kuin taas hämmästellä sitä millaiseksi tämä maailma on mennyt. Vasta järkytyin Lontoon olympialaisten käsittämättömän tiukoista tavaramerkkisuojauksista (kisapaikoilla ei voi maksaa kuin Visan korteilla, ranskalaisia ei saa myydä kuin Mäkkäreillä ja mainoksissa ei saa käyttää mm. sanoja kesä, 2012 tai Lontoo, jos ei ole ostanut oikeuksia olympialaisten tavaramerkkiin). Nyt sitten tämä ihmeellinen hyökkäys neulojia kohtaan, jotka ilmaiseksi jakavat olympia-aiheisia ohjeita tai keksivät hauskan olympiateemaisen tempauksen! Minua eivät olympialaiset henkilökohtaisesti paljoa kiinnosta, mutta eipä nämä tällaiset järjettömyydet ainakaan lisää mielenkiintoa kyseistä instituutiota kohtaan...

berenike said...

Veikkaan, et tää sanasota neulojien ja komitean välillä on näitä "yks vähemmän korrektisti muotoiltu klausuuli koko leipätekstissä" -bolemiikkeja. Mut joo, täytyy myöntää, et mua ei kyl enää huvittanu toi ranskiskielto (niiden suurena ja uskollisena ystävänä) enkä edes ollut kuullut noista mainosrajoitteista, mut on kyl aika pöyristyttävää. Mietittiin miehen kanssa yks päivä, et pystyyks ne kieltää ne ihan perinteiset brittiläiset chipsit, vai onks ne semmoset mäkkäri-ranut se tuote mikä on muilta bännissä? :D Mä oon jotenki tarrautunut nyt tähän ranskis-ongelmaan :D

Vyyhti said...

Ite mietin kyllä myös tuota ranskalaisongelmaa. Minä esimerkiksi en tykkää Mäkkärin ranskalaisista yhtään, mutta sellaiset paksut, mielellään kuorelliset maalaisranskalaiset on suurta herkkua. Kuulemma tuo ranskalaiskielto liittyy siihen, että Mäkkärillä on yksinoikeus "pikaruokaan", mitä se sitten ikinä tarkoittaakin. Jos kaikkea nopeasti valmistuvaa, niin koko kielto on vielä älyttömämpi kuin pelkkä McTuotteita vastaavien ruokien kielto, koska eihän kyseisestä puljusta saa kuin hyvin rajoittuneen valikoiman tuotteita (jotka ei edes maistu monille).

Voi toki olla, että tuo yksi lause oli vaan ajattelemattomuutta (toivottavasti!), mutta kyllä se on mielestäni sen luokan ajattelemattomuutta, että jos lakiseuraamuksilla jo uhataan, niin kyllä saisi muutamaan kertaan miettiä, ennen kuin tuollaisia päästää ihmisten ilmoille. Etenkin, kun tässä tempauksessa oli nimenomaan kyse oheistekemisestä itse olympialaisten seuraajille ja urheilijoiden kannustajille, joten urheilijoiden elämäntyön halventaminen tuntuu ihan käsittämättömältä väitteeltä. Ymmärtäisin ehkä, jos kyse olisi vaikka olympiateemaisesta sketsisarjasta tms., mutta aika kiero mieli saa olla, jos tällaisesta viattomasta neulomisesta saa mitään halventavaa.