Sunday, 12 August 2012

Freedom


pattern: Bex by Cookie A
yarn: Wollmeise Twin, WD (Babe), 131g
needles: 2.5mm


I have to confess that this project was one of those hobby milestones that really measures your devotion for the whole business. The last 45 rows were pure torture and this morning, after I weaved in the final thread of yarn, I did a William Wallace freedom speech and then sent zealous messages to my friends about how I'll never do this pattern again. Not my thing really, though the finished product looks absolutely breathtaking.

This was also my first go with Wollmeise. For this project, seriously wrong yarn, because it kept splitting like hell and actually started squeaking on my needles, which has never happened before. Drove me mad, that sound. Squeak, squeak, squeak... Plus the yarn in the first sock looks already dodgy, even though it has never been worn and has only travelled around in my project bag. 

Regardless of being the wrong choice for this pattern, I could try Wollmeise again in for example a cardigan; it feels a bit cottonish and thus very soft and non-itchy. Probably gives a nice drape too for cardigans and such, since the yarn is very, well, sturdy.14 comments :

Tiina said...

Onnittelut puurtamisen loppuun saattamisesta! Kai se oli sen arvoista kuitenkin? On nuo sen verran upeet!

Wollmeisestsa mulla on ihan samat fiilikset. En tykkää juurikaan neuloa sitä, nimenomaan tuon halkeilun takia, mutta onhan ne värit aikas mielettömän hienot. Yksi 100% vyyhti oottaa vielä neulojaansa, ehkä mä sittenkin vielä innostun siitä. Ehkä.

Neulisti said...

Upeat on sukat. Pienenpienissä palmikoissa ja vastaavissa on juurikin se vika, että ne näyttää tosi näteiltä, ja niitä on ihan kamalaa tehdä.

A-L said...

voin uskoa että noissa on ollut hommaa! siksi olenkin välttänyt silmukoiden luomista tuohon malliin vaikka nyt kun näen sun sukat niin on ne kyllä niin ihanat että ehkä kuitenkin pitäis neuloa! ... vai vinkuu Wollmeisekin puikoilla? hui! Nimittäin luulin että se on vain seiskaveikan ominaisuus....

Milukka said...

No jo on upeet sukat! Pitää hattua nostaa, että oot saanut projekstin valmiiks!

berenike said...

Tiina: Tänks :) On nää kyl kitumisen arvoset, täytyy nyt vaan toivoa, ettei lanka kulu puhki heti. Samaa mieltä, tuntumassa olis voinut olla parannettavaa, mut värit on kyl mahtavat!

Neulisti: Kiitos! No niinpä... Miks mä aina sorrun tommosiin ohjeisiin :D

A-L: Hommaa oli, mut on ne kyl niin kauheen nätit. Suosittelen ottamaan ehkä jonkun elastisemman langan tähän prokkikseen kuin Wollmeise...

Milukka: Kiitos :) Usko ja toivo loppui, mut pakko ne oli loppuun asti kiskoa.

vi0let said...

Well obviously I would encourage you to try more Wollmeise, although I do agree about the cables. And with that amount of cabling, I can only imagine...Great job :)

Raiku said...

Hieno lopputulos, ehdottomasti! Vaan onpas meillä kokonaisuudessaan erilaiset kokemukset! Minä Rakastin Bexien neulomista, ne palmikot oli suoraan taivaasta. Pitäisi muistaa pian kuvata sukat jalassa ja pistää kuvia blogiin.

Wollmeiseen en aluksi niin ihastunut erään aiemman projektini kanssa, mutta nyt sen neulominen tuntui jo mukavalta, ei halkeillut eikä mitään - ainut miinus on se mieletön tiukkakierteisyys, se jotenkin vähän häiritsee, tuntuu kovalta ja pingottuneelta neuloessa. Mutta lopputulos on sitten taas tosi siisti. Voisikohan eri erissä kuitenkin olla erojakin?

Vyyhti said...

Onpa upeat! Mutta myös sen näköiset, että noita neuloessa on vietetty tunti jos toinenkin... En yhtään ihmettele, jos ehdit jo tuskastua.

Neferi said...

Vau mitkä sukat ♥

berenike said...

vi0let: Thanks :) Kinda knew you'd say that and I agree; will definitely try again. Especially since my hubby really likes the feel of Wollmeise and wants to have a pair of gloves made with it.

Raiku: Kiitos :) Ohje oli kyl uskomattoman upea, ei siinä mitään. Musta vaan tuntuu, et mua ei oo tehty Cookie A:n ohjeille, eikä niinpäin etteikö niitä olis tehty mulle. Sun upeat vihreät Bexit oli oikeastaan syy miks jaksoin aloittaa tän ohjeen teon :) Aattelin just kokeilla ihan perusohjeen kanssa Wollmeisea uudelleen, jos neuletuntuma muuttuis vähän.

Vyyhti: Kiitos :) Näihin meni siis enemmän työtunteja mitä mulla on mennyt villapaitoihin... :D Joten ei ihme, et vähän itketti.

Neferi: Isosti kiitos :)

ArualMaria said...

Voi, ne on upeat. Langan narskuminen on kyllä yks inhottavimmista äänistä. :D WM halkeilee kyllä tosi paljon, mäkään en ole kovin innostunut niistä. Mulla on kans jossain vaiheessa Bexit suunnitelmissa, ehdin tosin sinne asti ehkä joskus vuonna 2025... ;-D

Purnauskis said...

VAU!!

ellie said...

Upeat sukat!! :) Kiitos, kun kommentoit blogissani, niin löysin tänne mielenkiintoiseen blogiisi! :)

berenike said...

ArualMaria: Kiitos! Kannattaa kokeilla ohjetta, jos tahtoo oikeesti näyttävää jälkeä ja haastetta peliin :) Jep, narskunnan kestän, halkeilusta en oikeesti tykkää ko jäljestä tulee epäsiistiä.

Purnauskis: Kiitos :) Noin mäkin sanoin sen jälkeen ko sain tapeltua näiden kanssa loppuun :)

ellie: Kiitos :) Tervetuloa!