Monday, 30 August 2010

Kohteliaisuus

Tällaisen sain Nöpöstiinalta Unelmia ja Lankaa -blogista, käykää katsomassa. Kiitos ja syvä niiaus!

Seuraavaksi tulossa asiaa clothing swapista, kunhan saan taas purettua kamerasta ison läjän kuvia ja tuunattua loppuun sieltä mukaan tarttuneen kappaleen.

Tuesday, 17 August 2010

Florencia


Ihailen sanoinkuvaamattoman paljon ihmisiä, jotka uskaltavat ryhtyä yrittäjiksi omilla ehdoilla ja omintakeisilla, tuoreilla ideoilla. Lahden Florencialle ei voi muuta kuin kumartaa ja niiata kaikenkaikkiaan suurenmoiselle suunnitelmalle ja toteutukselle.Kokonaisilme näyttää niin huolettomalta, mutta samalla täydellisen harkitulta ja tasapainoiselta. Tila on jätetty avoimeksi, mikä luo taivaallisen harmonisen tunnelman (voisin ostosten sijaan istuskella liikkeessä uiskennellen mielenrauhassa ja odottaen inspiraatiota.)Minuun iski heti liikkeen kenkävalikoima, josta poiminkin mukaan viime postauksessa näkyvät korkkarit. Kenkäpaljouden helminä on parit merkkikenkiä, kuten Pradaa ja Marc by Marc Jacobsia (elleivät silmäni pettäneet).

Vaatteet on tarkkaanvalikoituja ja todella hyväkuntoisia, sanoisin, että jo hyvin vaativaan makuun. Liikkeessä liihotellessa tekisi mieli koota itselleen täysi uusi garderobi kenkineen koruineen (sillä kenkien lisäksi koruja on vino pino) ja keinua ulos mukanaan vielä kukkia, aitoon keskieurooppalaiseen tapaan.

Vintagevaatteiden lisäksi Florencia myy Awen vaatteita, jotka täydentävät liikkeen hyvin rauhallista värimaisemaa ja joiden esillepanotapaan suorastaan ihastuin.

- Florencia -
Lahdenkatu 14, 15140 LAHTI

Liike tarjoaa siis yksilöllisten vaatteiden lisäksi kukkia, kukkasidontaa ja tilakoristelua. Florencia nousi ehdottomasti sellaisten lahtelaisten liikkeiden listalle, joita mainostaisin ehdottomasti käymisenarvoisena jos Lahteen tulee turisteloimaan.

Kannattaa käydä katsomassa myös liikkeen sivut, joilta löytyy lisätietoa ja blogi.

Saturday, 14 August 2010

Coming up...

...taas uuden myrskyn lisäksi tulossa bloggaus toisesta ihanasta liikkeestä Lahdessa, jossa käväisin. Liikkeessä sain myös lopetettua pitkään kestäneen ristiretkeni, jonka päämääräni oli löytää vanhat nahkengät arkikäyttöön. (En yleensä sporttaa nahkaa, ainakaan uutena, mutta öljy-yhdisteistä kasattu uusi kenkä versus vanha nahkakenkä -tappelussa nahka taitaa vetää ekologisen kanveesi-iskun.)


Ensi viikolla lisää vintage- ja kukkaliikkeestä (voiko olla parempaa yhdistelmää?) Florenciasta, kun pääsen paikan päälle kameroineni.

Coming up: besides yet another storm I'll be blogging a fantastic shop I visited today. In the shop I brought to an end my long crusade to find a pair of vintage leather shoes for everyday use. (I'm not usually a big fan of leather, at least new leather, but in the 'new oil compaund pleather shoes versus good old vintage leather shoes' fight leather shoes will throw the killer blow ecowise.)

Anyways, next week more about the vintage&flower shop Florencia, as soon as I manage to visit it again with my camera.

Tuesday, 10 August 2010

Autiotalo

Mä reppuselässä sinua vien
sä naurat ja sun naurus tukkii koko tien
Dingo: Autiotalo
Lupasin tehdä Autiotalosta koosteen heti, kun saan luvan ja kameran mukaan kaupungille. Eli tässä se tulee!

- Autiotalo
Vintage
Second Hand
Re-styler
Unique Desiqn
vaatteita
asusteita


Liike on todella henkeasalpaava, tulee olo, että ei tiedä mihin katsoa ensimmäisenä, koska joka puolella on jotain katsottavaa. Kuitenkin tavaramäärästä huolimatta kaikki on järkeenkäyvässä järjestyksessä, esimerkiksi suurin osa vaatteista on värien mukaan asetettu rekkeihin. Itseään kiinnostavien tavaroiden etsimisestä on tehty todella helppoa.


Vaatteita löytyy 40-luvulta asti sekä naisille että miehille. Kenkävalikoima on hengästyttävä ja laukkuja löytyy ällistyttävä kavalkadi. (Ihanana yksityiskohtana: kenkien joukosta löytyy kalossit, maailman käytännöllisin keksintö korkkarinaisille heti compeedin jälkeen)


Ihanien tavaroiden esillepanon kruunaa ns. rekvisiitta, kuten vanhat laatikot, sohva ja ah niin ihana hella. Hella oli minusta mielettömän hieno veto!
Kyllä. Nuo ovat hanskoja ja niitä on lisää. Sisäinen Southern Belleni meinasi siirtää tilini tuohon liikkeeseen ihan vain saadakseen kaikki nuo hanskat.


Liikkestää saa loistavaa ja ystävällistä palvelua. Autiotalossa uskaltaa katsella ja hypistellä rauhassa, mutta todellakin myyjältä tohtii kysyä apua, jos mielessä on jotain tarkempaa.

Rautatienkadulla sijaitseva Autiotalo on ehdottomasti torilta lähtiessä 10min kävelymatkan arvoinen. Myytävät tuotteet ovat hyväkuntoisia, tarkoin valittuja ja kuntoonsa sekä laatuunsa nähden oikean hintaisia. Ja mikä parasta: sovituskoppina toimii suljettava alkoviosa liikkeestä, jossa myyjän sanojen mukaan mahtuu vaikka tanssimaan. Ei ahdista.

Autiotalo
Rautatienkatu 4, LAHTI
ti-pe 10-17, la 10-14


Saturday, 7 August 2010

Ilmoitusluontoista/ to Whom It May Concern

Vaatteidenvaihtoilta tulossa Lahteen! Lauantaina 21.8.2010 klo 12:00-16:00 Pikkuvesijärvenpuistossa.

"Tuo tullessas, vie mennessäs" - Kaikille avoin ja maksuton vaatteiden kierrätys- ja vaihtotapahtuma.

Paikalle jääneet tekstiilit ja asusteet lahjoitetaan Lahden Kodittomat Kissat Ry:n toiminnan tukemiseksi.

Clothing Swap - an opportunity for guilt-free "shopping" -

supported by Autiotalo

(Autiotalosta hieman enemmän alkavalla viikolla, kun pääsen kyselemään putiikinpitäjiltä, että saanko ottaa liikkeestä kuvia ja blogata niitä. Kyseessä on siis vintage-liike Lahdessa.)