Sunday, 9 May 2010

Sään kestävä / weather-proof

A woman's dress should be like a barbed-wire fence: serving its purpose without obstructing the view.
Sophia Loren
Pistin vanhan ulkoilutakkini uuteen uskoon, kun tarvitsin hameen, jossa on korkea vyötärö. Vyötärökaitale takana on koottu pienistä kankaanriekaileista, mutta en nyt saanut siitä kuvaa, kun kuvaajalla oli kamala kiire katsomaan TV-sarjaa.

Kangas on jotakin hyvin kestävää, jossa on ollut jonkinlainen vaellustakin suojakerros 80-luvulla. Jätin kaikki vahvikkeet ja nepparit kankaaseen kiinni ja käytin niitä osana hametta.

... Hame varmaan pitäisi silittää, että se olisi enemmän edukseen. Mutta täytyy myöntää, että tästä on nyt tullut minun lempparivaate. Ai miksi? Koska noin korkealla helmalla tiedän, että kauniisti sanottuna "arse" ei paista kun istuu.

I modified my old jacket, when I needed a high-waisted skirt. The waist strip in the back is made of shreds of fabric, but I couldn't get a picture of it since my photographer was too eager to start watching a TV-series.

The fabric is very durable, it used to have some rough-weather chemical treatment back in the 80's. I left all the collars and snap fasteners in their place and used them as parts of the skirt.

... I probably should iron that skirt to make it look more presentable. But I have to admit that this has already become my favourite piece of clothing. Why, you ask me. Well, because with this high waist I know that I'm not showing more than I want to *cough, butt crack, cough*

No comments :