Saturday, 2 January 2010

Vuosi 2010/ Year 2010

Hyvää uutta vuotta! (näin muutamaa päivää myöhässä)

Tämä on nyt se pahamaineinen vuosi, kun aloitan langanostolakkoni ja kärvistelen tämän hetkisellä lankavarastolla vuoden 2010 loppuun saakka. Tai siis on ainakin tarkoituksena tehdä niin. Päätin lankalaihduttaa, kun stashiani siivotessa huomasin, että en edes tiennyt omistavani puoliakaan niistä langoista joita laatikoista löytyi ja ajattelin, että siinä vaiheessa kun ostovimma ylittää kulutuksen, olisi aika lyödä vähän jarruja pohjaan. Aluksi tuumin, että sallisin itselleni langanoston siinä tapauksessa, jos lanka loppuu kesken projektin, mutta nyt on alkanut tuntua siltä, että ehkä semmoinen totaalikieltäytyminen olisi asiallista. Lupaan ja vannon kautta kiven ja kannon, että käräytän itseni jos fuskaan.

malli: Lace Beret by Kate Gagnon Osborn, Designer Knitting Fall 2009
lanka: DROPS Alpaca, 40gr
puikot: 1,75 ja 2,00 mm

Tämä baretti näytti lehdessä niin kivalta, että päätin talven kunniaksi neuloa itselleni uuden päähineen. Vanha päähine on varmaan vuodelta nakki ja keppi, ainakin ulkomuodoltaan. Ohje oli todella helppo ja sitä oli oikeastaan kiva neuloa. Syystä X minun baretistani tuli kuitenkin normaali pipo, vaikka käytin paksumpaa lankaa ja välillä suurempia puikkoja kuin ohjeessa. Hmmm, mysteeri, mutta ei loppujen lopuksi häiritse, kun hatusta tuli kuitenkin nätti. Ainoa miinuspuoli tässä projektissa on tuo langan väri, ohjeen söpöt kiekurat eivät pääse oikeuksiinsa noin tummassa langassa, mutta tulipahan nyt tehtyä kuitenkin.

In the honour of the year 2010, I'm starting a yarn strike. No new yarnpurchases before the end of the year 2010, I have to use the old ones from my stash. Though at first I planned to be quite merciful for me, I'm not going to allow myself to buy yarn even if it runs out during a project. I solemnly swear to tell the truth and nothing but the truth if I fall of the wagon and buy some yarn.


No comments :