Wednesday, 25 November 2009

Babies are a link between angels and man./ lapset ovat taivaaseen johtava silta

When the first baby laughed for the first time, the laugh broke into a thousand pieces and they all went skipping about, and that was the beginning of fairies. And now when every new baby is born its first laugh becomes a fairy. So there ought to be.
James Matthew Barrie

Miehen isosisko sai pienen tyttövauvan! Todella suloisen pikku prinsessan, jota ehdittiin käydä tervehtimässä sairaalassa. Ja käsityömessuilla näin ollen tarttui mukaan vauvalankaa, söpön vaaleanpunaisena, ja koulussa luennoilla pitikin sitten neuloa pienet lapaset, pipon ja sukat. Lanka oli unelmapehmeää ja pestävää!


malli: omasta päästä, pipossa kirjoneulottu sydämiä, lapasten varressa hieman pitsiä
lanka: Garnstudio DROPS baby merino, kahta vaaleanpunaista, yhteensä 35g
puikot: 3,5mm ja 2,0mmAijai, vauvojen neuleista ei tule muuta kuin mieletön vauvakuume... ja aloin aikani kuluksi taas selata adoptiosivuja.

edit. Sisäinen villapaita -blogissa on todella kattava ja järjettömän hyvä lista hänelle, joka suunnittelee vauvalle neulomista. Harmi, että luin tekstin vasta neulomisen jälkeen, pipo ei kuulemma ole kaikkein järkevin/toivotuin artikkeli?

4 comments :

Tess said...

Söpö setti!

Eiköhän tuo ole aika ihmiskohtaistakin, että mistä tykkää ja mistä ei. Eihän tuossa listassa ollut suositeltavaa neuloa pään yli pujotettavaa neulettakaan, mutta tiedän ainakin parin tuttavan pitävän niistä taas enemmän, mikäli siellä toisella olkapäällä on napit.

Pipon neulominen voi olla siinä mielessä vähän ongelmallista, että vauvojen päät ovat hyvin eri kokoisia. Itselleni on kertaalleen käynyt niin, että neulomani vauvan myssy on ollut liian pieni, koska vauvan pää ei ole ollut ihan niitä pienimpiä. Yleensä kyllä ovat olleet sopivia.

Kyllä mie ainaki uskon, että pipolle on käyttöä. Ainakin tuttavapiirissä olen nähnyt niitä käytettävän ;D

berenike said...

:) kiitos!
Juuri tuo pään ympärysmitta huolestuttikin kun neuloin, mutta tein sitten n. 2-3kk ohjeen mukaan, joten eiköhän jossain vaiheessa talvea pitäisi mahtua. Laitoin paketin tänään postiin, joten palautetta saajalta vielä odotellaan. :)

Vilma said...

Ihana setti! Tuo lista on koottu niiden kommenttien pohjalta, jotka sain kysyttyäni, mitä kannattaa/ei kannata neuloa vauvalle. Myssyihin liittyvä huomautus liittyi siihen, että myssyjä ei kai tarvita niin monta, kun tulee ehkä käytettyä vain yhtä tai kahta, ja että vauvojen pään muoto ja koko vaihtelee tosi paljon --> vaikeaa arvioida sopivaa myssyn mallia ja kokoa. Eli tee ihmeessä vain myssyjä, älä anna tuon listan rajoittaa itseäsi!

Listalla mainitut asiat ovat tosiaan vain blogiini kommentoiden mielipiteistä koottuja, eivät mitään absoluuttisia totuuksia. Kannattaa siis ehkä kysyä lahjansaajan vanhemmilta tarkempia toivomuksia, jos haluaa antaa varmasti käyttöön päätyvän neuleen. Eikä pidä unohtaa söpöilyä ja kivaa tekemistä, ei kai kaiken aina tarviikaan olla niin käytännöllistä! ;)

berenike said...

kiitos! ja kiitos, että keksit gallupoida ja postata tuommoisen listan blogiisi, koska lapsettoman on niin vaikea veikata, että mikä on käytännöllistä ja mikä ei!

juu, eihän noiden käytännöllisiä oikeastaan tarvitse olla, kun ne on pienet kuitenkin jo muutaman viikon päästä ;D