Tuesday, 6 October 2009

No niin, talvi tuli. Missä ovat minun neuleeni?

Laittaessani muuttokimpsuja kasaan ennenkuin tulin Tampereelle, ajattelin, että eihän minun tarvitse vielä piiiiitkääään aikaan tuoda mitään talvitakkeja tai paksumpia neuleita mukanani. Näin tuumin muutamaa päivää ennen syyskuun alkua - ja nyt aamuisin kipittelen mahdollisimman nopeasti mihin tahansa sisätilaan, kun minulla on vain nahkatakki ja pitkähihainen paita päällä (on sentään nuo lapaset, ettei sormia tarvitse vielä amputoida).

Muutaman päivän kärvisteltyäni olen alkanut tehdä sellaista mentaalista listaa, että mitä poikaystävä voisi mukanaan tuoda Lahdesta kun seuraavan kerran täällä käy. No, se talvitakki tuli ensimmäisenä, koska nahka on aivan sairaan kylmää!!! Mutta kun pääsin aiheeseen, että neuleita, neuleita, neuleita... tajusin, että minulla ei ole neuleita! Tai siis sanan perinteisessä merkityksessä. Huiveja, lapasia ja tossuja löytyy, mutta mitään paitoja tai mitään mikä peittäisi vähän kattavammin ei vain yksinkertaisesti ole olemassa (siis haavemaailmassani on tietysti, kaikkien ihanien blogien, kirjojen ja lehtien jälkeen).

Siispä muutamalla kielitieteen ja kirjallisuustutkimuksen luennolla (pakollisia opintoja englannin lukijoille) neuloa kitkuttelin itselleni sen hihattimen TeeTee Primaverasta, kun se on niin ihanaa lankaa ja sitä oli just sen verran. Eli nyt siis käsivarsilla ei ole kylmä!!! ... ja koska torsoahan ei voida amputoida...
malli: ihan omasta päästä, langankiertoja ja yhteenneulottuja silmukoita
lanka: teetee Primavera, vähän alle 150g
puikot: 4,0

Tällä sitten sen aikaa, kunnes keksin jotain nokkelampaa. Valtakunta ajasta, niin neuloisin kyllä ehdottomasti Vihervaaran. Mutta rehellisesti, olenko muka ainoa, jonka mielestä Tampereella on vaan niin prkleen kylmä?

No comments :