Sunday, 27 September 2009

Tampereella on kylmä (ja paljon aikaa)

Yliopistoelämä käynnistynyt mahtavasti Tampereella, kaiken kaikkiaan opiskelujen aloittaminen ei ollutkaan niin vaikeaa kuin miltä se aluksi tuntui. Koko uusi lauma tuntuu olevan yhtä hukassa kuin minä... ainakin jonkinlaista ryhmätukea siis saatavilla. Muutenkin on ihana huomata olevansa seurassa missä kaikki ovat yhtä kiinnostuneita kielistä ja niiden hienouksista, keskustelimme esimerkiksi mahtavista murre-eroista. Olen myös saanut kuulla oman osani hienostuneesta, mutta vähemmän ymmärretystä murresanasta "linkku" (siis linja-auto!), muiden väittelyn osanottajien mielestä se on "linkki", "linkkari" tai "linkka".
K-Ä-S-I-T-T-Ä-M-Ä-T-Ö-N-T-Ä!

Havaitsin myös riemukseni, että Tampereella on paljon kylmempi kuin Lahdessa (tämä ei siis ole mikään ilmatieteellinen fakta, vaan yksilön subjektiivinen tunne). Niinpä olen urakalla alkanut tehtailla kaikkia kivoja neuleita, joita voin hyvällä omallatunnolla pitää reilusti ennen joulua. Oikeastaan aloitin lapasilla, koska semmoisia pieniä neuleita on helpompi retuuttaa mukanaan yliopistolle kaikkien kirjojen ja monisteiden välissä. Ja ihan oikeasti välissä! Kaikki silmukat tuppasivat tippua puikoilta, jos en pitänyt viritelmää jonkin vähän tukevamman välissä. Siispä ennen opistolle lähtöä sulloin neuleen puikkoineen kalenterin väliin,ja nyt sitten kalenteriparka on myös sen näköinen... Täytyisi varmaan jostain erikseen hommata jonkinlainen viritelmä työnalla oleville neuleille, jotta niitä saisi kuljetettua ympäriinsä ilman sen suurempia tuhoja.


malli: värit omia yhdistelmiä, Elo Lutsepp, Irina Tammis: Eesti kindakirjad
lanka: Drops Alpaca, neljää eri väriä, 15-20 g per väri(?)
puikot: 2,5mm sukkapuikot

Nämä tulivat meidän äidille. Loppujen lopuksi näistä lapasista tuli aika isot, kun mallikerta oli aika leveä, mutta ei kuulemma saajaa haittaa. Ranteissa on ruusuja, mutta ne eivät näy tällaisessa kuvassa (olisi ehkä kannattanut myös tehdä joillakin kontrastiväreillä).

malli: samaisesta kirjasta
lanka: samat langat kuin ylempänä, 15-20g per väri(?)
puikot: samat kuin ylhäällä

Ja nämä tulivatkin sitten minulle. Joka syksy/talvi hukkaan vähintään 90% kaikista lapasistani, joten pitää aina nähdä hieman vaivaa, että joka vuosi on jotain mitä hukata. Eli tässä siis ensimmäiset, tosin yritän kyllä varjella näitä hieman huolellisemmin (jep jep, ihan kuin siitä olisi apua. Olen etsinyt noita lapasia jo yhden kerran tänään, kun luulin heittäneeni ne Sukkamaahan eli siis hukkaan).

Tuo kyseinen virolainen neulekirja, mistä neulemallit on kiskaistu, on todella hieno, vaikka viron kielen taitoni on hyvin ruostunut - ja olematon. Neulekuviot on kyllä niin hyvin demonstroitu, että kielitaidottomuudestani ei ole haittaa, tosin ohjeet perinteisiin silmukanluomisiin menee ohi.

Nyt kun on saanut ainakin muutamat joka syksyn pakollisista lapasista loihdittua, voin keskittyä TeeTeen Primaveran tuhlaamiseen. Yritän siis tuhannetta kertaa neuloa oikeasti toimivaa hihatinta (enkuksi siis shrug), kun kaikki aikaisemmat yritykset ovat olleet aivan liian pieniä tai liian isoja. Ja sitäpaitsi en ole tehnyt mitään vihreää viime aikoina, pääpaino on tainnut olla noissa marjapuuron ja laventelin sävyissä.1 comment :

Artesanity said...

Tampereella ON kylmä! 2v täällä asuneena pannut merkille.

BTW ihanan värisiä lapasia <3